Twinkle | Digital Commerce

Omzet About You voor het eerst boven de 1 miljard euro

2021-04-14
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

Modeplatform About You behaalde in boekjaar 2020 een omzet van 1,17 miljard euro. Het is voor het eerst dat het platform de omzetgrens van 1 miljard euro passeert.

Procentueel gezien stijgt de omzet met 57 procent. Een jaar eerder behaalde het platform nog een omzet van 743 miljoen euro. Winst maakt het platform nog niet, al benadrukt About You wel de ‘aanzienlijk verbeterde winstgevendheid’. Het modeplatform wist in het laatste kwartaal van 2020 voor het eerst een positief brutoresultaat te behalen. Over het gehele boekjaar gezien komt het brutoresultaat uit op 36 miljoen euro in de min, een jaar eerder was dit nog 70 miljoen euro.

Vooral in thuisregio DACH zag het bedrijf flinke verbeteringen. Zo steeg de brutowinstmarge daar naar 6 procent. In het vorige jaar was dit nog 0 procent. Daarnaast steeg de omzet in die regio naar 660 miljoen euro. Mede-oprichter Tarek Muller: ‘We zijn erg trots op wat we het afgelopen jaar hebben bereikt. Hoewel de totale markt instortte, zijn we live gegaan in dertien nieuwe markten en zijn we voor het eerst winstgevend in het vierde kwartaal.’