Twinkle | Digital Commerce

Kinnevik trekt zich terug als aandeelhouder Zalando

2021-02-17
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

Kinnevik is van plan alle resterende aandelen in Zalando te verdelen onder zijn eigen aandeelhouders. De investeerder wil gaan investeren in start-ups, die nog niet naar de beurs zijn gegaan.

Dat laat het bedrijf vandaag weten. Kinnevik deed in 2019 ook al een deel van zijn aandelenpakket van de hand. In totaal had Kinnevik nog 21 procent van Zalando in handen, goed voor 5,5 miljard euro. ‘Door Zalando onder onze aandeelhouders te verdelen, wordt de portefeuilleverdeling evenwichtiger en meer uniek’, stelt Georgi Ganev, ceo van de Zweedse investeerder.

Door de aandelen te verdelen kunnen alle aandeelhouders van Kinnevik directe aandeelhouders worden van Zalando. Die laatste laat weten de keuze van de investeerder te ondersteunen. Co-ceo Rubin Ritter: ‘We zijn Kinnevik erg dankbaar voor de steun bij onze reis om het Europese startpunt voor mode op te bouwen. Vooral in de beginperiode van Zalando hebben Kinnevik’s steun en bereidheid om te investeren een aanzienlijk verschil gemaakt. Na zo’n succesvol partnerschap is het een logische volgende stap om de aandeelhouders van Kinnevik directe blootstelling aan Zalando te geven en we kijken ernaar uit om hen te verwelkomen als directe aandeelhouders in Zalando.’