Twinkle | Digital Commerce

‘Forse toename startende webshops in december’

2021-01-06
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

In december zag de Kamer van Koophandel een flinke toename van het aantal startende webshops. Dat blijkt uit de Trendrapportage Bedrijfsleven, die de KvK maandelijks uitbrengt.

In totaal kwam het aantal starters in de detailhandel in de laatste maand van 2020 neer op 3.767, een groei van 58 procent. Het gaat volgens de KvK voornamelijk om webwinkels.

‘Detailhandel via webwinkels is “booming” en ook de bedrijven die alle bestellingen van de webwinkels logistiek afhandelen zitten in de lift’, concludeert Joris Knoben, hoogleraar Bedrijfseconomie aan de Nijmegen School of Management van de Radboud Universiteit. Knoben werd door de KvK gevraagd de cijfers te duiden. Volgens de hoogleraar leidt de coronacrisis tot grotere verschillen tussen verschillende sectoren. ‘Dat is iets om in toekomstig beleid rekening mee te houden.’

Volgens het rapport is er nog steeds een dalende trend te zien in het aantal faillissementen. Vorige maand nam het aantal failliete bedrijven met 33 procent af, in vergelijking met diezelfde maand een jaar eerder.