Twinkle | Digital Commerce

Spaarprogramma ippies overgenomen door Bonusway

2020-12-30
1000562
  • 0:49

Bonusway, een Europees spaarprogramma, heeft de Nederlandse branchegenoot ippies overgenomen. Ippies is de tweede overname voor Bonusway in Nederland, Shopkorting.nl werd eind vorig jaar al overgenomen.

Bonusway is actief in 17 Europese landen en noemt de overname van ippies een logische stap om zijn marktleiderschap in ons land te versterken. ‘De deal is win-win. We kunnen de communicatiefuncties aan ippies toevoegen en Bonusway krijgt nieuwe inkomstenstromen vanuit het ippies panel’, aldus Wester Schaefer, directeur Benelux bij Bonusway.

Ippies, dat in 2007 werd opgericht, blijft onder dezelfde naam actief. Oprichter Emiel Fokker: ‘Opereren onder de vlag van een internationale marktleider biedt naast kennis en synergievoordelen ook de mogelijkheid om te focussen op groei: online en straks ook offline.’

Het Nederlandse platform is het vijfde online spaarprogramma dat door Bonusway wordt overgenomen. Naast Shopkorting.nl in 2019 nam het bedrijf ook Pinigrai grizta uit Litouwen, Cashout.ro uit Roemenië en Cashbackshopping.se uit Zweden over.