Twinkle | Digital Commerce

9.000 Spar-winkels aangesloten bij Too Good To Go

2020-12-02
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Supermarktketen Spar gaat een wereldwijd partnerschap aan met Too Good To Go en sluit 9.000 winkels aan bij de anti-verspillingsapp.

De winkels liggen verspreid over dertien markten.  In Nederland waren al verschillende filialen van Spar te vinden in de Too Good To Go-app. Via de app kunnen klanten zogeheten ‘Magix boxen’ aanschaffen en ophalen bij de betreffende winkel of horecagelegenheid. In deze box zitten producten die niet meer verkocht kunnen worden via reguliere kanalen omdat ze te oud zijn, maar nog wel veilig zijn om te eten. Spar en Too Good To Go hebben samen inmiddels 480.000 maaltijden gered van de vuilnisbak.

Tobias Wasmuht, ceo van Spar International vertelt in een persbericht over het nieuwe partnerschap: ‘Bij Spar zetten we ons in voor het verminderen van voedselverspilling in de hele toeleveringsketen. Hoewel de COVID-19-pandemie ons allemaal blijft treffen, is het nog nooit zo belangrijk geweest om voedselverspilling tegen te gaan. (…) Werken met innovatieve, ondernemende bedrijven als Too Good To Go kan in deze onzekere tijd duurzame oplossingen bieden.’