Twinkle | Digital Commerce

12,5 miljoen groeigeld voor Red je Pakketje

2020-12-16
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

Scale-up Red je Pakketje heeft een financiering van 12,5 miljoen euro opgehaald. Daarmee wil de pakketbezorger het grootste elektrische bezorgnetwerk van Nederland worden.

Het bedrijf zal de eerste ter wereld zijn die in een heel land volledig CO2-vrij pakketten bezorgt. Ceo Sam Rohn vertelt in een persbericht: ‘Vandaag is het exact twee jaar geleden dat we ons voornamen om de wereld te laten zien dat het mogelijk is om op grote schaal CO2-vrij te bezorgen, óók buiten de binnenstad. We hebben nu een mooie onderneming gebouwd die voorloopt in kwaliteit en techniek. Met de overgang naar EV bezorging komt in 2021 onze droom uit. En werken we versneld naar een gezondere lucht voor ons allemaal.’

Red je Pakketje heeft 210 Nissan bezorgbussen aangeschaft, waarvan de eerste in januari 2021 de weg opgaan. De komende jaren moeten daar nog 300 elektrische voertuigen bijkomen. De financiering is een combinatie van eigen vermogen en vreemd vermogen van de Scale-up Beequip. Om de financiering rond te krijgen is het bedrijf bijgestaan door Basecore Capital Limited.