Twinkle | Digital Commerce

Crisp puilt uit en verhuist naar tweede dc binnen een jaar

2020-11-24
1000562
  • [nieuws]
  • 1:11

Online super Crisp verhuist deze week naar een nieuwe distributiecentrum in Amsterdam. Het bedrijf is dit jaar dusdanig hard gegroeid, dat het dc dat eerder dit jaar in gebruik werd genomen alweer te klein is.

De omzet van het bedrijf werd de afgelopen twaalf maanden meer dan verzevenvoudigd. Exacte cijfers deelt Crisp, dat deze maand zijn tweede verjaardag viert, niet. ‘Met name voor drukke gezinnen blijkt Crisp in toenemende mate het vaste adres voor verse weekboodschappen’, zo concludeert de online super.

Om die groei vast te kunnen houden moest Crisp dus alweer op zoek naar een nieuw distributiecentrum. Die vond het in het westelijk havengebied van Amsterdam. Een pand dat met 10.000 vierkante meter genoeg ruimte biedt om de nodige groeistappen te zetten. ‘We hebben wel direct geïnvesteerd in het bouwen van een grote koel- en vriesfaciliteit om de keten voor vers voedsel te optimaliseren’, laat het bedrijf desgevraagd weten. Daarnaast is er ruimte voor het elektrisch wagenpark van Crisp.

Naar verwachting zorgt de verhuizing op termijn voor duizend nieuwe banen. Volgens Crisp worden maandelijks zo’n honderd nieuwe werknemers aangenomen. Ceo Tom Peeters: ‘Ik ben er extra trots op dat we daarmee vele honderden banen in het leven hebben geroepen, en een duurzaam en blijvend landelijk afzetkanaal zijn voor honderden kleinschalige boeren, makers en kwekers.’