Twinkle | Digital Commerce

Lak aan buiten

2020-09-16
1000562
  • [interview]
  • 1:32

De naam zegt het al: Beitz.nl biedt beits, olie en verf voor buiten. Met mogelijkheid tot persoonlijk contact, advies en uitgebreide instructies.

Operationeel directeur van de nieuwe webshop is Luuk Vink. ‘Ik werkte een tijd bij houtwebshop Gadero en ontdekte daar dat er heel weinig aandacht was voor de behandeling en het onderhoud van hout, terwijl dat wel heel belangrijk is. Ik zag ook dat er online amper kennis wordt overgedragen en weinig wordt gedaan aan bewustwording’, vertelt Vink, die er zijn scriptie over schreef. ‘Ik zag kansen voor Beitz: een webwinkel waar mensen ook de nodige informatie kunnen inwinnen.’ Daarmee onderscheidt hij zich van andere verf- en tuinzaken, stelt de ondernemer. ‘We maken video’s met uitleg over de producten en we beschrijven de klus voor doe-het-zelvers.’ Daarnaast heeft Vink een eigen label opgericht voor zijn nieuwe shop: onder de naam Beitz verkoopt hij hardhoutolie en beits. ‘De naamsbekendheid van ons eigen merk hebben we makkelijk kunnen boosten met behulp van Gadero.’ Ten slotte biedt Beitz.nl een aantal producten aan voor binnen, zoals muurverf, vernis en vloerolie. ‘Op deze manier proberen we ook buiten het seizoen te blijven verkopen’, zegt Vink, die zijn artikelen behalve in zijn eigen webshop ook via bol.com verkoopt.

De producten worden verstuurd vanuit een loods in Groningen. PostNL en andere lokale ondernemers zijn daarbij verzendpartners. Beitz.nl genereert bekendheid vooral via Google. ‘We doen er alles aan om met behulp van SEO en SEA hoog te ranken. Dat lukt met name door goede content te plaatsen.’

Grote uitdaging is nog wel om op te boksen tegen de grote jongens, vindt Vink: ‘Het is lastig met hen te concurreren op prijs. Daarom zetten wij vooral in op persoonlijk advies, service en dergelijke.’ In de toekomst wil hij zijn assortiment verder uitbreiden met verf voor binnen.

Weet of ken jij een kandidaat voor deze rubriek? Mail ’m dan naar redactie@twinklemagazine.nl.


Gerelateerde artikelen: