Twinkle | Digital Commerce

Alibaba haalt ‘uitstekende resultaten’ in tweede kwartaal

2020-08-21
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

E-commerce reus Alibaba heeft naar eigen zeggen een uitstekend kwartaal achter de rug. De omzet steeg met 34 procent naar 21,7 miljard dollar. De winst nam met 28 procent toe naar 5,6 miljard dollar.

De winst valt voor een groot deel toe te schrijven aan investeringen en opbrengsten uit clouddiensten, die met 59 procent stegen. Cfo Maggie Wu: ‘Onze binnenlandse kernactiviteiten zijn volledig herstelt tot pre-Covid-19-niveau’s. Onze sterke winstgroei en cashflow stellen ons in staat om onze kernactiviteiten te blijven versterken en te investeren n groei op lange termijn.’

Buiten thuismarkt China steeg de omzet van Alibaba met 26 procent naar 992 miljoen dollar. Volgens Alibaba komt dat vooral door de groei van platforms Trendyol in Turkije en Lazada in Singapore. De omzet van AliExpress daalde wel in het tweede kwartaal, maar volgens Alibaba komt dat voornamelijk door verstoringen in de logistiek vanwege de Covid-19 pandemie.

In het nieuwste nummer van Twinkle magazine, dat aanstaande dinsdag 25 augustus verschijnt, lees je een uitgebreid interview met Jack Peters, business development director van Alibaba Group.