Twinkle | Digital Commerce

Action breidt proef met click & collect uit

2020-08-21
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Action kondigde onlangs een test aan met click & collect in enkele winkels in Frankrijk. De discountketen breidt dit nu uit naar België, waar vijf vestigingen van de service worden voorzien.

Het gaat om winkels in Antwerpen, Deurne, Kontich, Mortsel en Wommelgem. Daar kunnen klanten producten reserveren en ze vervolgens ophalen in de winkel. Artikelen die voor vijf uur ’s middags worden gereserveerd kunnen de dag erop worden opgehaald.

Click & collect geldt overigens niet voor het hele assortiment, het gaat maar om een deel van het aanbod, schrijft RetailDetail. Het minimale bestelbedrag is 15 euro. Daarnaast moeten klanten 1 euro aan servicekosten betalen bij reserveringen onder de 20 euro.

De reden dat Action dit doet is vanwege de coronacrisis. Tijdens de proef in Frankrijk werd dit gedaan omdat winkels in dat land verplicht dicht moesten. Een woordvoerder laat aan het Belgische vakmedium weten: ‘Vanwege verscherpte coronamaatregelen in de Franse testregio vonden we het om logistieke redenen handiger en verstandiger de voorgenomen uitbreiding van de Franse test te verschuiven naar Belgisch.’ Het was dus eerst de bedoeling dat er meer winkels in Frankrijk bijkwamen. Het is ook allerminst zeker of Action dit concept internationaal wil uitrollen, bijvoorbeeld naar Nederland.