Twinkle | Digital Commerce

Bezorgrobot Amazon komt van de grond

2020-07-22
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

De plannen van Amazon met Scout, de volledig autonome bezorgbot die anderhalf jaar geleden werd geïntroduceerd, neemt serieuzere vormen aan. Deze week zijn de activiteiten uitgebreid naar het zuiden van het land, wat betekent dat de bezorgrobot pakketten levert aan geselecteerde klanten in Atlanta (Georgia) en Franklin (Tennessee).

Afgelopen tijd maakte het Amerikaanse retailbedrijf gretig gebruik van Scout; van surfplanken en bagage tot koelkasten werden al vervoerd door de bots, als ‘veilige’ aanvulling op de andere bezorgopties in coronatijd. Klanten kunnen zelf kiezen of ze hun bestellingen op de traditionele wijze willen ontvangen, of per contactloze levering.

Volledig autonoom zijn de bots nu nog niet – zogenoemde Amazon Scout Ambassadors vergezellen de bezorggadgets op de route richting klant.

Baas Bezos

Deze week was er op persoonlijk vlak ook gunstig nieuws voor Jeff Bezos. De oprichter en ceo van Amazon zag in één dag zijn vermogen toenemen met 13 miljard dollar, een record. Het totale vermogen van de rijkste man op aarde groeide daarmee naar bijna 190 miljard dollar. Met de huidige koers is Amazon nu zo'n 1.600 miljard dollar waard.