Twinkle | Digital Commerce

‘Van elk artikel slechts één item’

2020-06-23
1000562
  • [interview]
  • 1:28

Julian Oosterloo heeft zich gespecialiseerd in het authentiek restaureren van vintage en antieke sieraden. Op Vintagejewellery.nl biedt hij een uiteenlopende selectie van ruim tweeduizend stukken aan.

‘Vintage sieraden gaan soms al generaties mee. Het zijn vaak dierbare en kostbare bezittingen geweest met een bijbehorend verhaal. Het motto van Vintage Jewellery is daarom: Continue the story’, vertelt eigenaar Julian Oosterloo. Hij begon de nieuwe webshop naast zijn bestaande webwinkel 2ehandssieraden.nl om een duidelijker aanbod per webshop te hebben en om de oudere en exclusieve stukken meer onder de aandacht te brengen. ‘Er is bovendien veel vraag uit het buitenland naar Nederlandse stijl vintage sieraden’, weet de juwelier. Hij tracht in zijn nieuwe webwinkel de volledige klantervaring in stijl te houden. ‘We gebruiken natuurlijk en gerecycled materiaal voor de verpakkingen en proberen de uitstraling van de webshop door te voeren in de beleving als je de doos thuis uitpakt.’ De bestellingen worden in Nederland verzonden met verzekerde en aangetekende pakketzending van PostNL. Voor internationale orders zoekt Oosterloo een geschikte vervoerder voor het desbetreffende land.

De sieraden mogen gewoon geruild. ‘De meeste zijn al meer dan twintig jaar oud, dan zullen ze dertig dagen op zicht ook wel overleven’, vindt de webshopeigenaar. Voor publiciteitsdoeleinden werkt Oosterloo samen met bureau Beexbranding. Dat zorgt voor contacten met influencers, bladen, bloggers en vloggers. Om naamsbekendheid te vergroten zet hij bovendien AdWords in, maakt hij gebruik van SEO en heeft hij koppelingen met marketplaces. De grootste uitdaging is om de juwelen snel, goed en duidelijk op de website te krijgen. ‘Wij hebben van elk artikel slechts één item, en dat worden er ook niet meer. Hierdoor is de arbeid per product hoog en de doorloop van sieraden die we in de webshop zetten nog wat langzaam’, licht Oosterloo toe.