Twinkle | Digital Commerce

Digitaal de markt afstruinen

2020-06-16
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Marktkooplieden hebben de handen ineen geslagen en een digitale markt opgetuigd. Via het nieuwe platform zijn zij in staat hun producten en aanbiedingen te presenteren aan alle consumenten in Nederland en België. Eind juni gaat het virtuele plein officieel live.

‘Eigenlijk doet Dedigitalemarkt.nl online wat wij normaal fysiek doen op een markt, jaarmarkt of braderie: we brengen alle kooplieden bij elkaar op één plek. Op ons platform versterken de ondernemers elkaar, net als tijdens een markt’, licht één van de initiatiefnemers toe. Aangesloten kraamhouders zijn momenteel hun virtuele kramen aan het inrichten en bezoekers kunnen er ook al ‘een rondje lopen’.

In tijden van corona is dit nieuwe platform voor marktkraamhouders een kans om toch omzet te genereren en hun (opgelopen) voorraad te verkopen, stellen de oprichters van Dedigitalemarkt, evenals om gezamenlijk de marktbeleving te laten voortbestaan. Gelet op de financieel lastige tijden voor deze beroepsgroep, betalen ondernemers een inlegbedrag van 100 euro (voor 6 maanden) voor reclame en promotie van het online podium.