Twinkle | Digital Commerce

Kunststof op maat gezaagd

2020-05-15
1000562
  • [nieuws]
  • 1:30

‘Eenvoudig en Voordelig Plaatwerk op Maat’, claimt de nieuwe webshop Platenshop, onderdeel van het Hoogeveense bedrijf De Laser Frezer. Ze verkopen er onder meer kassabeschermplaten, veel gebruikt bij winkels tijdens de coronacrisis.

De Platenshop biedt vierkant of rechthoekig op maat gezaagde kunststoffen als acrylaat (ook bekend als plexiglas). ‘Je zoekt het gewenste materiaal, klikt de juiste kleur en dikte aan en geeft de afmeting door. Vervolgens zagen wij de kunststof op maat en sturen die op’, vertelt Jurgen Walda, production unit manager van de onderneming. Een bijzondere of complexe vorm – die niet gezaagd kan maar gesneden moet worden – bestellen is mogelijk via moederbedrijf De Laser Frezer. ‘Doordat de Platenshop een verlengstuk is van de lasersnijfabriek, zijn klanten niet gebonden aan vierkanten/rechthoeken, maar zijn andere en afgeronde vormen ook mogelijk’, aldus Walda.

De Platenshop levert naar eigen zeggen industriële kwaliteit en is zowel b2b als b2c gericht; de klandizie bestaat fiftyfifty uit bedrijven en particuliere consumenten. Innovatief is een online offertemodule: klanten kunnen direct zelf zien wat de eindprijs wordt van het maatproduct. En b2b-klanten kunnen het prijsverschil zien bij een oplage van één of bijvoorbeeld honderd stuks. Ook biedt de webwinkel keuzehulp in de vorm van een materiaalwijzer.

Bestellingen worden stevig in karton verpakt en verstuurd via reguliere pakketdiensten. ‘Voor uitzonderlijke maten maken we gebruik van diverse express-diensten of van ons eigen transport’, aldus Walda.

Om de shop bekend te maken maakt hij gebruik van Google Shopping Ads en van mond-tot-mondreclame. ‘Daarnaast maken we het publiek dat via De Laser Frezer op de website binnenkomt attent op onze webshop, waar ze de materialen op de juiste maat direct kunnen aanschaffen.’

Het bedrijf heeft grote ambities voor internationale uitbreiding. ‘In Duitsland en Frankrijk zit veel potentie waar wij snel op willen inspelen’, besluit Walda.