Twinkle | Digital Commerce

Wie is er groot genoeg voor de Twinkle100?

2020-04-03
16541183
  • [onderzoek]
  • 1:14

Spiegeltje spiegeltje aan de wand? Wie zijn de grootste online retailers van het land? Twinkle rangschikt de top van e-commerce Nederland opnieuw in de Twinkle100. Is jouw bedrijf niet eerder opgenomen, maar nu wel groot genoeg?

Of ken je een bedrijf dat misschien groot genoeg is voor opname, maar dat de redactie wellicht niet in het vizier heeft? Laat het dan vooral weten via redactie@twinkle100.nl.

In de Twinkle100 staan binnen- en buitenlandse bedrijven die primair producten verkopen, en primair aan consumenten. Maatgevend voor de ranking is de online omzet in Nederland in het afgelopen jaar. Vorig jaar lag de ondergrens voor opname op 6,1 miljoen euro (geboekt in 2018), waarmee pinkorblue.nl plaats 250 bezet. De top-100 staat zonder uitzondering met een omzet boven de 20 miljoen euro genoteerd in de laatste editie.

Twinkle overweegt de Twinkle100 verder uit te breiden. We horen daarom graag van of over bedrijven met een online omzet van tenminste 3 miljoen euro in Nederland.

Vorig jaar voerde bol.com de Twinkle100 aan, gevolgd door Coolblue en Albert Heijn, dat voor het eerst het podium bereikte. Hoe zijn de verhoudingen veranderd? Wat doet wehkamp, en Amazon? Komt Picnic de top-10 binnen? Het is te zien in de Twinkle100 2020, die na de zomervakantie wordt gepresenteerd. De enquêtes voor de nieuwe editie vallen dit voorjaar op de virtuele mat.

Tip de redactie

Lees ook:
* Twinkle100 in de media
* Wie is de grootste online retailer in jouw provincie?