Twinkle | Digital Commerce

Einde voor e-commerce platform Storesquare

2020-01-14
1000561
  • 1:09

De Belgische mediagroep Roularta stopt met e-commerce platform Storesquare. Vorig jaar werd al bekend dat het platform de ambities niet kon waarmaken. Maar nu wordt definitief de stekker eruit getrokken.

Dat gebeurt per 28 februari, meldt Roularta in een persbericht. Storeqsuare bundelde het aanbod van lokale webshops op één platform. Met als doel slagkracht te creëren voor de kleine online handelaren. Maar dat bleek in de praktijk lastiger dan gedacht. Zo waren er volgens Roularta verschillende webwinkels die wel meer omzet wisten te behalen. Maar kwamen veel ondernemers erachter dat de aanwezigheid op een dergelijk platform veel tijd en focus vergt. Uit het persbericht: ‘Deze investering stond voor velen niet in rechte lijn met de verkochte omzet.’ Ook zou de winst voor de deelnemende partijen tegenvallen.

En dus trekt Roularta zijn conclusies. Het model van Storesquare blijkt op de lange termijn niet haalbaar. Toch heeft Storesquare volgens Roularta ook wat opgeleverd: ‘Storesquare heeft ongetwijfeld voor een bewustwording rond de uitdagingen van online ondernemen voor de lokale kleinhandel gezorgd.’

Té ambitieus

Eerder werd dus al duidelijk dat Storeqsuare zijn ambities niet kon waarmaken. Het platform wilde net zo groot worden als bol.com en Zalando. Maar al snel bleek dat iets te ambitieus. In de praktijk was Storesquare een kleinschalig platform met 500 handelaren. In 2017 werd het platform nog actief in Nederland.