Twinkle | Digital Commerce

Plein gaat verder op één domein

2020-01-14
1000562
  • [nieuws]
  • 1:18

Webshoponderneming Plein heeft ervoor gekozen om de zes verschillende domeinnamen terug te brengen naar één.

Tot voor kort had het bedrijf zes verschillende webshops. Te weten: Drogistplein, Tandartsplein, Huisdierplein, Babyplein, Huishoudplein en Scheerplein. Deze zijn nu ondergebracht onder het domein Plein.nl, en voor Belgische klanten Plein.be.

In 2013 bracht Plein het aantal webshops al terug van meer dan 25 naar de bovengenoemde 6. Omdat het bedrijf zich wat meer wil specialiseren op één platform met de focus op verzorgingsproducten voor jezelf, het gezin en huisdier, was de bundeling naar eigen zeggen een logische stap. Voorheen werden de url’s van de losse webshops al doorgelinkt naar het domein plein.nl, maar het bedrijf kiest er nu toch voor om op één domeinnaam over te gaan. Het complete assortiment is nu onder dat domein te vinden. ‘Voor de klant betekent dit een overzichtelijke webshop waar hij gemakkelijker en sneller de producten vindt die hij zoekt’, zegt het bedrijf in een persbericht.

Plein zelf hoopt met deze stap verder te groeien op het gebied van naamsbekendheid. Ook moet de omzet verder toenemen. Mede-oprichter Juriaan Spoormaker laat desgevraagd aan Twinkle weten: 'We hebben hiervoor gekozen omdat het makkelijker te beheren is en duidelijker voor klanten. Daarnaast zijn wij veel marketingcampagnes aan het doen en hierin willen we communiceren onder één naam.'

Met een opgegeven omzet over 2018 van 17 miljoen euro bezet het bedrijf de 119e plek in de Twinkle100. Met de domeinbundeling volgt Plein het voorbeeld van onder andere Toppy (voormalig Toppershops) maar ook Coolblue. Die laatste besloot anderhalf jaar geleden de 325 losse webshops de sluiten en verder te gaan onder één domein.