Twinkle | Digital Commerce

Colruyt lanceert los platform voor social shopping

2020-01-14
1000562
  • 0:55

De bezorgdienst Collect&Go van supermarkt Colruyt heeft in samenwerking met buurtsuper OKay in België een platform gelanceerd voor mensen die voor anderen boodschappen willen doen.

Op het platform ‘Collect & Go Connect’ kunnen zowel klanten die hun boodschappen willen laten bezorgen als mensen die de boodschappen graag naar anderen willen brengen zich aanmelden, schrijft onder andere Gondola.

Colruyt beschikt al over een bezorgdienst, Collect&Go, Collect&Go Connect geldt als aanvullende formule, stelt directeur Tom de Prater. ‘We denken dat dit een interessante aanvullende formule is voor bijvoorbeeld gezinnen met kinderen, mensen die minder vlot ter been zijn of drukbezette mensen bij wie boodschappen doen simpelweg niet altijd in de agenda past.’

Migros

Het is overigens niet voor het eerst dat Colruyt met een dergelijk social shopping-initiatief komt. In 2018 kwam het bedrijf nog met peer-to-peer applicatie Apporto. En ook de Zwitserse retailer Migros lanceerde in dat jaar een dergelijk initiatief. Collect&Go Connect bevindt zich nu nog in de testfase. De komende zes maanden kunnen klanten in zeven winkels van OKay en OKay Compact.