Twinkle | Digital Commerce

Bol.com strikt modespelers van naam

2020-01-24
1000562
  • [nieuws]
  • 1:20

Bol.com heeft een aantal hoog genoteerde Twinkle100-spelers weten te strikken voor zijn modecategorie. Waaronder de FNG Group (nummer 36), C&A (46e) en Bestseller (51e).

FNG is het bedrijf achter onder andere Miss Etam en Claudia Sträter, tot het portfolio van Besteller behoren onder andere Jack & Jones en Only. Een deel van hun assortiment is al op bol.com te bestellen, dat van C&A zal later worden toegevoegd.

Ook About You, dat zelf primair verdient aan partnerverkopen, en Zeeman (te klein voor de Twinkle100) zijn actief geworden op bol.com.

Schoenen

Bol.com verkocht al babykleding, kindermode, sportkleding en schoenen online. Bij de openstelling van die laatste categorie, in maart vorig jaar, bleek dat Twinkle100-spelers als Omoda, Van den Assem en vanHaren direct op het platform actief waren. If you can’t beat them, join them, moet ook Nelson Schoenen hebben gedacht.

HemdVoorHem.nl en Plutosport.nl

Dat bol.com een breed modeassortiment zou gaan aanbieden was al enkele maanden duidelijk, al bevestigde het bedrijf dat tot vandaag zelf niet. In stilte werden de categorieën herenmode en damesmode de afgelopen periode al verder gevuld met aanbod van bestaande verkooppartners. Neem een lounge vest van Hugo Boss, aangeboden door HemdVoorHem.nl en een t-shirt van Levi’s dat Plutosport.nl via de Twinkle100-aanvoerder verkoopt.

85 procent via partners

Vandaag laat de lijstaanvoerder van de Twinkle100 weten dat ongeveer 85 procent van het modeassortiment zal worden gevuld door externe verkopers. Tot de verkoop blijven zij eigenaar van de artikelen (ook al liggen ze bij bol.com in Waalwijk opgeslagen), juridisch kopen webshoppers ook bij deze externe partijen. Bol.com strijkt een commissie op voor de verkoop en voor eventuele andere diensten verleende als Logistiek via bol.com.