Twinkle | Digital Commerce

Twinkle Marketplaces Whitepaper gepubliceerd

2019-11-13
1120630
  • 1:03

Twinkle deelt de eerste onafhankelijke inventarisatie van internationale marketplaces in ons land: de ‘Twinkle Marketplaces Whitepaper’ is als gratis download beschikbaar.

Ter gelegenheid van het Twinkle Marketplaces Event leek het ons goed om een overzicht te maken van relevante marketplaces op (primair) de Europese markt. Daarvoor hebben de we hulp ingeschakeld van het Centre for Market Insights (CMI) van de Hogeschool van Amsterdam, al jaren onderzoekspartner voor de Twinkle100. Digital commerce professor Jesse Weltevreden deelde de eerste resultaten onlangs op het congres.

Meer gedetailleerde onderzoeksbevindingen zijn vanaf nu breed beschikbaar in de ‘Twinkle Marketplaces Whitepaper’. Opgesomd staan 25 generieke marketplaces voor consumenten, platforms dus met verschillende productcategorieën. Nederlandse retailers en merken kunnen ze inzetten om hun afzet te stuwen; hun productvoorraad is er automatisch aan te koppelen.

De inventarisatie leert dat het ingewikkeld noch duur hoeft te zijn om aan te sluiten en de deur voor buitenlandse kopers (verder) te openen. Natuurlijk moet het echte werk dan nog beginnen. Maar de drempel om te starten is niet hoog. En wordt allicht lager door de paper, die inzicht biedt in onder meer het bezoekers- en landenbereik van de marketplaces, hun voorwaarden, diensten en kosten.De Twinkle Marketplaces Whitepaper is hier gratis te downloaden.