Twinkle | Digital Commerce

SIDN stapt in markt van security-oplossingen

2019-11-26
1000562
  • 0:51

Stichting Internet Domeinregistratie Nederland(SIDN) komt vandaag met een aparte tool waarmee mkb-bedrijven kwetsbaarheden in hun bedrijfsnetwerk en -site kunnen opsporen.

Volgens SIDN geeft CyberSterk, zoals de oplossing heet, inzicht in afwijkend internetverkeer en worden aanvallen gedetecteerd. Ook wordt het netwerk gecontroleerd door middel van scans. CyberSterk beperkt zich niet alleen tot het in kaart brengen van de zwakheden. Ook helpt het pakket bij het oplossen van de gevonden problemen. ‘Als er iets mis is, krijgen bedrijven een begrijpelijke melding via een eenvoudige app’, vertelt commercieel directeur Arjan Middelkoop van SIDN.

CyberSterk is een initiatief van SIDN en een samenwerking tussen de businesstak van SIDN, Guardian360 en SecureMe2. Aangesloten klanten krijgen periodiek een dashboard met resultaten van de scans. Ook worden er phishing-simulaties aangeboden. Volgens SIDN wordt op deze wijze de weerbaarheid van een bedrijf zowel van binnen als buiten getest. ‘Daarbij melden we niet alleen dát er iets aan de hand is, maar ook wát je ertegen kunt ondernemen’, besluit Middelkoop.