Twinkle | Digital Commerce

Gaat Uber Eats in Duitsland beginnen?

2019-10-15
1000562
  • 1:09

Het lijkt erop dat Uber binnenkort zijn maaltijdbezorgdienst Eats in Duitsland uitrolt. Dat ontdekte de Duitse site HolyEATS.

Uber is met zijn taxidienst al actief in steden als Berlijn, Hamburg en München. In de Uber-app zagen enkele gebruikers onderin de app ook naast de optie 'ritten' ook de optie voor 'Eats' staan. Als op het icoontje van vork en lepel werd geklikt, verscheen er de melding: 'Het spijt ons, we zijn nog niet actief.'

Al eerder geprobeerd

HolyEATS schrijft dat Uber Eats eerder heeft geprobeerd om voeten aan Duitse grond te krijgen. In 2016 werd aangekondigd dat de dienst in Berlijn zou starten, maar dat is niet gebeurd. Begin 2019 werd duidelijk dat Uber op zoek was naar teamleiders in drie Duitse regio's om Uber Eats op te zetten, restaurantpartners te werven en het concept naar andere Duitse steden uit te rollen.

Voldoende potentie

De site meent dat de Duitse markt voldoende potentie biedt voor een dienst als Uber Eats, iets dat ook TakeAway.com onderschrijft. De Duitse markt is voor de van oorsprong Nederlandse maaltijdbezorger de belangrijkste markt. Veel van de bestellingen gebeuren in Duitsland nog telefonisch, dus is er voldoende groeipotentie op digitaal vlak.

Niet alle markten zijn Uber welwillend. In februari dit jaar stopt het bedrijf met zijn maaltijdbezorgdienst in Oostenrijk ‘vanwege onvoldoende groei’.

Uber wilde geen commentaar geven op holyEATS vragen over een mogelijke lancering in Duitsland.