Twinkle | Digital Commerce

Home24 hoopt na investeringen volgend jaar winstgevend te zijn

2019-09-04
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

De Duitse online meubelverkoper Home24 schrijft in de eerste helft van het financiële jaar een flink verlies. Toch is het bedrijf optimistisch om tegen het einde van het jaar de weg naar boven weer in te slaan.

Vooral investeringen in software en een nieuw magazijn zorgden voor een toegenomen operationeel verlies. De Ebitda nam in dat halfjaar (PDF) toe van een verlies van 9,5 miljoen naar 23,4 miljoen euro.

Ondanks dat is het bedrijf wel optimistisch. In het tweede kwartaal daalde de Ebitda namelijk minder hard dan het kwartaal ervoor. En dus hoopt het bedrijf aan het eind van het jaar de daling om te zetten in een positief resultaat, schrijft Handelsblatt.

Rocket Internet

De omzet van het bedrijf nam in het eerste halfjaar met 18 procent toe naar 178 miljoen euro. Op de beurs steeg het aandeel van home24 aanzienlijk na de aankondiging van de cijfers. Overigens is niet iedereen enthousiast over de meubelshop. Aandeelhouder Rocket Internet verkleinde onlangs zijn aandeel in het bedrijf naar iets minder dan 11 procent.