Twinkle | Digital Commerce

ING maakt naam webshop zichtbaar op af- en bijschrijvingen

2019-08-08
1000562
  • 0:54

Webshops die klant zijn bij ING kunnen vanaf vandaag hun bedrijfsnaam tonen bij af- en bijschrijvingen van consumenten via de online betaalmethode iDeal.

Vaak staat bij een iDeal-betaling de naam van de betalingsverwerker in de af- en bijschrijvingen genoemd. Voor veel consumenten is dit een onbekende naam waardoor zij de betaling vaak niet herkennen. Door nu de naam van de webshop zelf te laten zien in de af- en bijschrijvingen, ontstaat er meer duidelijkheid voor consumenten bij iDeal-betalingen.

Automatisch aan

Webshops die gebruik maken van een betalingsverwerker voor iDeal-betalingen kunnen hun betalingsverwerker zoals Mollie of Sisow vragen om deze optie aan te zetten. Voor de klanten die ING zelf als betalingsverwerker gebruiken om iDeal-betalingen te verwerken, staat de optie vanaf 1 augustus 2019 automatisch aan.

Mollie Payments startte in mei met het tonen van namen van webwinkels op bankafschriften voor klanten van de Rabobank, ABN Amro, Volksbank en ook ING. Pay.nl en Buckaroo gingen Mollie hierin voor. Rabobank zelf deed het in februari voor zijn betaalservice Rabo Omnikassa.