Twinkle | Digital Commerce

Amazon: Prime Day succesvoller dan Black Friday en Cyber Monday samen

2019-07-18
1000562
  • [nieuws]
  • 1:09

Meer dan 175 miljoen producten werden maandag en dinsdag tijdens Prime Day door Amazon verkocht aan Prime-leden. De e-tailer spreekt – vanzelfsprekend – van de meest succesvolle Prime Day ooit, die meer geld in het laatje bracht dan Black Friday en Cyber Monday samen.

Vooral elektronica was in trek tijdens het evenement. Amazon noemt onder meer de Amazon Echo Dot en meer devices die met Alexa werken als hoogtepunt. Afgelopen 15 juli besloten een record aantal mensen lid te worden van Amazon Prime. Het is echter maar de vraag hoeveel daar nu nog van over zijn. Onderzoeksbureau Captify kwam er namelijk achter dat het aantal internetzoekopdrachten in de VS naar ‘Canceling Amazon Prime’ op maandag achttien maal hoger was dan een dag eerder.

In Nederland kochten consumenten voornamelijk luiers, geheugenkaarten en waren de Philips Hue-lampen in trek. Prime Day duurde dit jaar voor het eerst twee volle dage. Vorige jaar was dit iets langer dan een dag. ‘We willen alle Prime-leden ter wereld bedanken’, aldus Jeff Bezos. ‘Leden wisten tientallen miljoenen te besparen bij Whole Foods en kochten voor meer dan 2 miljard dollar bij kleine en middelgrote onafhankelijke bedrijven.’ Ter vergelijking: Alibaba wist tijdens de afgelopen Singles Day, in november vorig jaar, in 24 uur tijd voor ruim 30 miljard dollar om te zetten.