Twinkle | Digital Commerce

Nettowinst Amazon lager dan verwacht

2019-07-26
1000562
  • 1:03

Het tweede kwartaal van Amazon is er een met twee gezichten. Aan de ene kant boekte het bedrijf een ruime plus in omzet. Onder de streep boekt het bedrijf echter een lagere winst dan verwacht.

De nettowinst nam in die periode toe naar 2,6 miljard dollar, een jaar geleden was dit nog 2,5 miljard. Per aandeel was de winst 5,22 dollar. Analisten hadden echter gerekend op een hogere winst van het bedrijf, waardoor het aandeel van Amazon gisteravond daalde.

De omzet van het bedrijf nam met een vijfde toe in het afgelopen kwartaal en komt uit op 63,4 miljard dollar. Volgens Amazon-baas Jeff Bezos werd die omzetgroei mede gestimuleerd door snellere leveringen. Amazon levert sinds enkele maanden standaard binnen een dag aan Prime-leden. Dat geldt voor meer dan 10 miljoen artikelen. ‘En we zijn nog maar net begonnen’, aldus Bezos.

Sneller leveren drukt operationele winst

Die snellere leveringen zorgen er wel voor dat Amazon voor het lopende kwartaal een lagere operationele winst (tussen de 2,1 miljard en 3,1 miljard dollar) verwacht dan vorig jaar (3,7 miljard dollar). De omzet zou in dat kwartaal moeten uitkomen tussen de 66 en 70 miljard dollar.