Twinkle | Digital Commerce

FedEx vliegt niet meer voor Amazon in VS

2019-06-11
22341256
  • 1:02

FedEx stopt met luchtvrachtvervoer voor Amazon in de VS. De logistieke gigant spreekt van een strategisch besluit. ‘We focussen op het bedienen van de bredere e-commerce markt.’

‘Zoals al eerder aangegeven: Amazon is niet FedEX’ grootste klant’, verklaart het bedrijf. Het aandeel in de totale omzet was vorig jaar kleiner dan 1,3 procent. Amazon wordt meer en meer een concurrent voor FedEx, met eigen vliegtuigen en steeds meer activiteiten op de last mile.

E-commerce pakketvolume

FedEx heeft Amazon niet nodig om mee te liften op de groei van de Amerikaanse online consumentenbestedingen, is wat het bedrijf aangeeft. Het e-commerce pakjesvolume zal naar FedEx' verwachting groeien van 50 miljoen nu naar 100 miljoen in 2026. Per dag.

Uit het korte statement: ‘FedEx has already built out the network and capacity to serve thousands of retailers in the e-commerce space. We are excited about the future of e-commerce and our role as a leader in it.’

Air cargo

Het contract tussen de twee wordt niet actief beëindigd, het wordt alleen niet verlengd. Het besluit heeft geen betrekking op andere dan de Amerikaanse air cargo activiteiten; internationaal neemt FedEx na deze maand nog wel pakjes voor Amazon mee de lucht in.