Twinkle | Digital Commerce

Voor wie online puur veganistisch wil shoppen

2019-05-16
1000562
  • [interview]
  • 1:32

Een gebrek aan omvangrijk online aanbod van veganistische producten maakte dat Stephan Stegeman kansen zag voor een nieuw webwarenhuis in deze nichemarkt.

Shop Like You Give a Damn was naar eigen zeggen het eerste vegan webwarenhuis van Nederland met duurzame fashion & cruelty free-cosmetica in het assortiment, dat op het platform producten van verschillende merken en webshops bijeenbracht. ‘Een nichemarkt, maar wel een die explosief aan het groeien is’, aldus medeoprichter Stephan Stegeman.

Hij begon het bedrijf samen met zijn vrouw Kim van Langelaar en zakenpartner Alex Jansen. ‘Als je online puur veganistisch wilt shoppen, moet je best wat webshops af, grondig ingrediënten en keurmerken checken en bij verschillende winkels bestellen’, aldus de oprichter.

Herlancering als marketplace

Shop Like You Give a Damn bestond sinds een aantal maanden op basis van een affiliate marketingconstructie, maar dat gaat veranderen. ‘Want’, meldt Stegeman, ‘hoewel je in een paar klikken een mooi vegan aanbod kunt vinden, word je als klant nog naar diverse webshops doorgestuurd.’ Daarom wordt het warenhuis binnenkort geherlanceerd als marketplace.

En dat is innovatief in deze branche, volgens Stegeman: ‘Een plek waar je uitsluitend gegarandeerd veganistische items van verschillende merken en webshops kunt verzamelen in één winkelmandje en kunt afrekenen zonder meerdere keren verzendkosten te betalen, die was er nog niet.’

De verschillende verkopers op het platform sturen hun pakketjes rechtstreeks naar de klant. ‘We zijn op weg om het grootste 100% vegan platform met duurzame producten van Nederland te worden’, zegt de oprichter.

Online marketeers

Stegeman en zijn vrouw zijn beiden van oorsprong online marketeers en focussen voor de marketing van hun bedrijf op contentproductie, SEO, Google AdWords, retargetingcampagnes, social advertising en e-mailmarketing. Daarnaast willen ze samenwerken met influencers.

Uitdaging is nog mankracht: ‘Met ons kleine team en zonder groot kapitaal krijgen we niet alles even snel van de grond als we zouden willen.’