Twinkle | Digital Commerce

Cdiscount en Franprix lanceren samen 'express delivery service'

2019-05-23
1000562
  • [nieuws]
  • 1:07

Franse retailer Franprix slaat handen ineen met online shop Cdiscount (beide onderdeel van het Franse Casino-concern) en wil in Parijs binnen 30 minuten bezorgen.

Beide partijen moeten elkaar gaan versterken en een 'verrijkte klantbeleving' bieden. Franprix kan zo gebruik gaan maken van de online expertise van Cdiscount en de omnichannelstrategie versnellen. In het persbericht is te lezen dat Franprix op deze manier de digitale transformatie wil combineren met de behoefte om in contact met de klant blijven. De online shop kan ook zijn beurt sneller gaan bezorgen en het assortiment uitbreiden door de aanwezigheid van de 900 Franprix-winkels in Parijs.

Binnen elke 500 meter een point of sale

De twee retailers lanceren een 'express delivery service' waarmee ze voedingsproducten (ook warme en koude maaltijden) binnen een half uur in Parijs willen bezorgen. Met die 900 winkels is er binnen elke 500 meter een point of sale, waardoor producten dus snel bezorgd kunnen worden.

Maar het gaat niet alleen om voedselwaren, ook bijvoorbeeld speelgoed, huishoudelijke producten en gereedschap kunnen aan huis worden bezorgd. Deze producten zullen binnen 90 minuten worden bezorgd. In de winkels van Franprix komt ruimte voor Cdiscount, zodat mensen in de winkel product online kunnen bestellen.

Franprix kondigde eerder al aan bezorging via robots te willen testen.