Twinkle | Digital Commerce

Werknemers Amazon krijgen 10.000 dollar als ze een bezorgbedrijf starten

2019-05-14
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

Amazon is op zoek naar meer opties om bezorging in eigen hand te houden en sneller te kunnen leveren. Nu biedt het bedrijf werknemers 10.000 dollar als ze ontslag nemen en een bezorgbedrijfje beginnen, plus drie maanden salaris.

Het aanbod geldt voor de meeste Amerikaanse werknemers van Amazon. Als zij op het aanbod ingaan, en dus een eigen leverdienst voor Amazon beginnen, krijgen zij een vast bezorgvolume, is de belofte.

Een jaar geleden lanceerde Amazon nog een nieuw bezorgnetwerk ´Delivery Service Partners´. Door zijn eigen medewerkers bij die dienst aan te laten sluiten hoopt de e-tailer dit sneller uit te kunnen rollen. met het programma kunnen ondernemers hun eigen lokale bezorgnetwerk via Amazon starten. Eerder gaf het bedrijf al aan dat voor iedere 'Delivery Service Partner' een investering van 10.000 dollar nodig was.

Afhankelijk

Amazon is bij de levering van zijn goederen in het thuisland nu nog voornamelijk afhankelijk van leverdiensten als UPS, FedEx en US Postal Service. Het bedrijf heeft wel eigen vrachtwagens, en beschikt ook over een vloot vliegtuigen. Onlangs gaf Amazon nog aan om standaard verzendingen binnen een werkdag aan te willen bieden voor Prime-leden. Voorheen was dit standaard twee dagen.