Twinkle | Digital Commerce

Zalando: 'Enkele miljoenen brutowinst eerste kwartaal'

2019-04-16
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Zalando heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een beter brutoresultaat geboekt dan verwacht. Volgens het bedrijf komt de EBIT uit op ‘enkele miljoenen’ in de plus.

Daarmee overstijgt Zalando zijn eigen verwachting. Die, met een bedrijfsresultaat van tien miljoen euro in de min, aanzienlijk lager was dan het uiteindelijke resultaat. Zalando kwantificeert de cijfers nog niet, maar doet dat begin mei bij het daadwerkelijke kwartaalverslag.

De nummer 3 van de Twinkle100 verwacht een omzetgroei van zo’n 15 procent over het eerste kwartaal. Cfo David Schröder. ‘We zijn tevreden met onze prestaties en deze zijn in lijn met de vooruitzichten voor het volledige jaar van het bedrijf.’

Vorig jaar

De positieve cijfers van het eerste kwartaal zijn een opsteker voor Zalando, dat zijn nettowinst vorig jaar bijna zag halveren van 101,6 naar 51,2 miljoen euro. De omzet nam vorig jaar wel toe met 20 procent naar 5,387 miljard euro. Door de warme zomer van 2018 moest Zalando al halverwege vorig jaar zijn winstverwachting bijstellen.