Twinkle | Digital Commerce

Helft meer bestellingen Takeaway.com

2019-04-10
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Maaltijdbezorger Takeaway.com heeft in de eerste drie maanden van dit jaar ruim de helft meer bestellingen bezorgd. 31,1 miljoen keer werd er in die periode op de bestelknop gedrukt.

Dat is ruim meer dan in dezelfde periode in 2018, toen er 20,6 miljoen bestellingen werden geplaatst, een groeit dus van 51 procent. Deze groei komt echter niet op het conto van Takeaway.com’s twee grootste markten: Nederland en Duitsland. De overige markten (other leading markets) van de onderneming van Jitse Groen zagen de bestellingen met maar liefst 126 procent toenemen tot 12,3 miljoen. Nederland en Duitsland doen het met respectievelijk 8,98 en 9,81 miljoen orders beduidend minder. Wat ook opvalt is dat de procentuele groei van de Duitsland markt (31 procent) het afgelopen kwartaal aanzienlijk hoger is dan die van Nederland (17 procent).

Pizza.de

Verder laat het bedrijf weten dat de acquisitie van de Duitse activiteiten van concurrent Delivery Hero begin deze maand is voltooid. Inmiddels is Pizza.de, dat onderdeel was van Delivery Hero, geïntegreerd in het platform van Takeaway.com. Ceo Jitse Groen laat verder weten dat binnenkort de andere twee overgenomen webwinkels ook wordt geïntegreerd. ‘We kijken uit naar een soepel verdere integratie van de activiteiten en verwelkomen onze nieuwe medewerkers in Duitsland.’