Twinkle | Digital Commerce

Accu’s voor e-bikes

2019-04-23
1000562
  • [interview]
  • 1:28

Razend populair zijn ze, de e-bikes. Voor het eerst zijn er vorig jaar meer elektrische fietsen verkocht dan ‘gewone’ stadsfietsen. ReplaceDirect springt erop in met de opening van Fietsaccu.com.

Consumenten kunnen er terecht voor allerlei verschillende fietsaccu’s, opladers en fietsgerelateerde accessoires als fietshouders en beschermhoezen. De nieuwe webshop is onderdeel van ReplaceDirect en het zusje van Accu.nl. ‘We kunnen gebruikmaken van hun specialistische kennis, we kunnen twee jaar garantie bieden op fietsaccu’s, we hebben een breed assortiment op voorraad - voor 23:00 besteld is morgen in huis – én we verzenden fietsaccu’s gratis’, zo somt Michel Lieffering, ceo van deze drie bedrijven, de voordelen op. Bovendien heeft hij baat bij een productmatching systeem, ontwikkeld door ReplaceDirect, waarmee het bedrijf direct de koppeling kan leggen tussen e-bike en fietsaccu. Lieffering: ‘De klant hoeft alleen te kijken naar welke elektrische fiets hij heeft, wij tonen de juiste accu erbij.’ Verder is er voor een groot deel van het assortiment een huismerk geïntroduceerd. ‘Dit zogenoemde compatible alternatief heeft dezelfde kwaliteit als de originele fietsaccu, maar is veel goedkoper en biedt vaak meer capaciteit’, aldus de ceo, die in zijn webwinkel onafhankelijk accu-advies zegt te willen geven.

Fietsaccu.com heeft een in-house magazijn van waaruit het direct kan leveren. Een machine learning systeem zorgt dat er voldoende voorraad is van de meest verkochte accu’s.

Om Fietsaccu.com in de markt te zetten maakt de webshop onder meer gebruik van Google AdWords en affiliate marketing. Daarnaast werkt hij samen met Elektrischefietsen.com om kennis uit te wisselen. Er ligt nog een uitdaging in het informeren van potentiële klanten van het feit dat ze zélf hun fietsaccu kunnen vervangen – en zo de levensduur van hun e-bike verlengen. Het assortiment van de webshop wordt binnenkort uitgebreid met andere e-bike onderdelen, laat de ceo weten.


Gerelateerde artikelen: