Twinkle | Digital Commerce

Groeigeld voor Trustpilot

2019-03-05
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

Reviewplatform Trustpilot heeft in een investeringsronde 48 miljoen euro aan groeigeld opgehaald. Daarmee wil het platform zijn martkpositie versterken en investeren in marketing, personeel en techniek.

De investering wordt geleid door Sunley House Capital Management. Bestaande aandeelhouders ondersteunen de financiering. ‘Wij geloven dat het bedrijf over een enorm groeipotentieel beschikt, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in de rest van de wereld’, verklaart topman Mohammed Anjarwala van Sunley House Capital Management. Anjarwala zelf treedt na de investering toe tot het bestuur van het reviewplatform.

Transparant Flagging

Trustpilot stelt met het groeigeld zijn grenzen verder te kunnen verleggen. Oprichter Peter Mühlmann. ‘Onze open en transparante aanpak is cruciaal. Door samen te werken met consumenten zjin bedrijven in staat om te leren, te innoveren en te imponeren.’ In het kader van die transparantie introduceerde Trustpilot onlangs ‘Transparant Flagging’. Waarbij zowel consumenten als bedrijven neppe beoordelingen kunnen flaggen. ‘Dit komt niet vaak voor, maar kan misbruikt worden door bedrijven om invloed uit te oefenen’, liet het bedrijf toen weten.