Twinkle | Digital Commerce

Nieuwe eigenaar Intertoys: ‘Straks 220 distributiecentra’

2019-03-13
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Green Swan, de nieuwe Portugese eigenaar van speelgoedketen Intertoys, wil online bestellingen van de keten laten versturen vanuit de winkels in plaats van één los distributiecentrum.

Dat blijkt uit een interview dat het FD had met Paulo Andrez, ceo van Green Swan. Intertoys ging in februari failliet, naar eigen zeggen door de aanhoudende druk op de detailhandel en de toenemende concurrentie van online spelers en discounters. Volgens Andrez moet de speelgoedketen zich onderscheiden op het gebied van beleving en service. Als voorbeeld noemt hij het verzenden van online bestellingen vanuit de winkel. 'Wij hebben straks 220 distributiecentra, in plaats van één.'

Op het gebied van beleving somt Andrez een aantal opties op die de keten straks naar nieuwe successen moet leiden. Zo moet Intertoys straks speelgoed gaan verhuren, en moeten de retailer het volledige verjaardagsfeest regelen, inclusief taarten en entertainment.

'Nieuwe kans'

Bij de overname van Intertoys gaf Andrez al aan veel potentieel te zien in de keten. 'We zullen ons inspannen om met onze aanpak en innovatiestrategie dit merk, dat diepgeworteld is in het hart van vele gezinnen, een nieuwe kans te geven.' Green Swan wil 220 filialen openhouden. De speelgoedketen heeft zelf 286 winkels, Nog eens 100 zijn van de franchisers.