Twinkle | Digital Commerce

Britse super Co-op test met snelle levering

2019-03-26
1000562
  • 1:02

De Britse supermarktketen Co-op test een nieuwe bezorgservice. Het is voor het eerst dat het bedrijf een dedicated website heeft opgericht voor bezorging van boodschappen.

Volgens het bedrijf gaat het om een proef in Londen, waaraan uiteindelijk negen winkels meedoen. De dienst is in eerste instantie beschikbaar voor consumenten die in een straal van vier kilometer van een Co-op-winkel in de wijk Chelsea wonen. Later wordt dit uitgebreid naar nog eens acht winkels in de Britse hoofdstad.

Binnen twee uur met elektrische bakfiets

De boodschappen worden allemaal met een elektrische bakfiets bezorgd. Volgens Co-op kan dit binnen twee uur na bestelling. Er geldt een minimale orderwaarde van 15 pond, leverkosten zijn 5 pond. Uiteindelijk wil de retailer de online boodschappendienst in een aanzienlijk deel van Groot-Brittannië beschikbaar maken. ‘Dit is een spannende tijd voor Co-op, met een aantal online initiatieven’, aldus Chris Conway, head of food digital. ‘Wij willen kijken naar verschillende manieren om onze producten dichter bij het winkelende publiek te brengen. Deze nieuwe service voorziet daarin.

Het is niet de eerste test die het bedrijf doet met bezorging van online bestelde boodschappen. Sinds bijna een jaar wordt in Milton Keynes bezorging met robots uitgeprobeerd.