Twinkle | Digital Commerce

Kleine dealers boos om online plannen Volkswagen

2017-05-22
24341369
  • [nieuws]
  • 0:57

Volkswagen wil binnen nu en drie jaar al zijn Duitse dealers gedigitaliseerd hebben en zelf starten met directe verkoop. Die ambitie zorgt voor protest onder kleinere aanbieders van het automerk.

Volkswagen vindt dat zijn dealers niet meer onder de digitalisering van hun bedrijf uit kunnen komen. In 2020 moet elke VW-aanbieder bij onze oosterburen aangesloten zijn op het IT-systeem van de keten, wat kleine dealers een hoop geld gaat kosten. Momenteel is 60 procent van de dealers te vinden via Volkswagen.de. Wie niet aan boord springt, wordt losgelaten, zegt Volkswagen streng in een gesprek met het Duitse Handelsblatt.

Directe verkoop
Het automerk houdt nu een website in de lucht waarop het nog niet mogelijk is om direct een Volkswagen te bestellen. Volgens Handelsblatt heeft het bedrijf echter wel plannen om dit in de komende drie jaar mogelijk te maken.

Concurrentie komt eraan
Volskwagen ziet flinke concurrentie van andere automerken, die in andere landen al testen met online verkoop. Zo kunnen Britten sinds januari binnen vijf minuten een nieuwe Hyundai aanschaffen.