Twinkle | Digital Commerce

Doorstart Intertoys in de maak

2019-02-25
1024512
  • [nieuws]
  • 1:06

Vier partijen hebben aangegeven het failliete Intertoys te willen doorstarten. Zij moeten vóór middernacht een onvoorwaardelijk bod doen.

Curator Joris Lensink kondigt aan morgenochtend bekend te maken welke partijen om de keten strijden. Wel laat hij alvast weten dat eén van de gegadigden een groep Intertoys-franchisenemers is. Zij runnen de honderd filialen die buiten het faillissement van het bedrijf vallen en zouden zich met steun van bekende Nederlandse ondernemers over zo'n 120 tot 130 vestigingen willen ontfermen.

Green Swan en Maxi Toys

In berichtgeving door diverse kranten wordt als potentiële overnemer ook de Portugese investeerder Green Swan genoemd. Green Swan nam recentelijk het Belgische Maxi Toys - net als Intertoys een voormalige Blokker-dochter - en de Spaanse en Portugese activiteiten van Toys 'r Us over. Maxi Toys blijkt op zijn beurt de koper van de 39 Bart Smit-vestigingen in België.

Storingen

Dit weekend ontstond commotie in diverse Intertoys-vestigingen, waar nog tot en met zondag cadeaubonnen ingewisseld konden worden. Klanten deden dat in groten getale; die drukte leverde technische storingen op in de winkels en online omgeving van de speelgoedketen. Vooralsnog blijven winkels en webshop open, om een mogelijke doorstart makkelijker te maken.

Lees ook: 'Breed en diep online aanbod kan Intertoys redden' (15-02-2019)