Twinkle | Digital Commerce

Aandeelhouder dringt aan op fusie Just Eat

2019-02-11
1000562
  • [nieuws]
  • 1:00

Het wordt tijd dat de Britse maaltijdbezorger Just Eat samen gaat met een branchegenoot. Althans, dat vindt Cat Rock, die als investeerder een minderheidsbelang heeft in de bezorgdienst.

De Amerikaanse aandeelhouder, die ongeveer 2 procent van de maaltijdbezorger in handen heeft, schrijft in een open brief dat Just Eat, door te fuseren, een ‘ceo van wereldklasse’ kan aantrekken en daarmee waardevoller worden.

Cat Rock noemt het een fout dat Just Eat in 2017 Peter Plumb benoemde tot ceo en is nu bang dat dezelfde fout gemaakt wordt. Uit de brief: ‘Helaas is uit recente ontwikkelingen gebleken dat de raad van bestuur op weg is om de ernstige fouten te herhalen die leidden tot de benoeming van de heer Plumb.’ Plumb gaf enkele weken geleden aan per direct te vertrekken bij Just Eat. Hij wordt tijdelijk opgevolgd door Peter Duffy, die eindverantwoordelijk was voor de klantrelaties.

‘Grondige zoektocht’

In een reactie laat Just Eat weten de berichten van alle aandeelhouders zeer serieus te nemen. Volgens de maaltijdbezorger is er sprake van een grondige zoektocht naar de juiste ceo en wordt de markt geïnformeerd wanneer er meer nieuws is.