Twinkle | Digital Commerce

RTL Ventures en Emesa keken naar 1DayFly.com

2019-02-07
1252610
  • [nieuws]
  • 1:13

RTL Ventures en Emesa toonden in het verleden interesse voor 1DayFly. Dat vertelt Roderick Voerman, die de onlangs failliet verklaarde kortingssite oprichtte.

Het bedrijf sprak volgens Voerman in de afgelopen jaren met diverse partijen over een overname, zegt hij in een interview met RTL Z. Gesprekken daarvoor liepen uiteindelijk spaak. Voerman had wegens drukte bij 1DayFly te weinig tijd voor het opstarten van een overnametraject met Emesa, sinds ruim een jaar onderdeel van John de Mol's Talpa; RTL Ventures haakte af 'omdat concurrent iBood al zo groot was'.

Tekort aan middelen

1DayFly ging, na toegekende surseance van betaling, failliet op 28 januari. Het bedrijf meldde klanten en partners niet langer te kunnen voldoen aan de betalingsverplichtingen. Voerman zoekt de reden daarachter onder meer bij een gebrek aan financiële ruimte om te investeren in marketing. Ook was er te weinig kennis over automatisering, financieringen en personeelszaken; de oprichter hoopt dan ook dat 1DayFly wordt overgenomen door 'een grote webwinkel, die deze kennis in huis heeft'.

Kopers op de kust

Volgens de eerste berichten van de curator is er op de markt een 'overweldigende interesse' getoond voor de kortingssite. Het is niet bekend of die ook vanuit RTL Ventures of Emesa getoond is. Op zijn website meldt 1DayFly hoopvol dat er een snelle doorstart verwacht wordt en dat de website snel weer actief zal zijn.