Twinkle | Digital Commerce

'Nederland kent 's werelds beste e-commerce landschap'

2018-12-11
1000562
  • [nieuws]
  • 1:11

Nederland is van de vierde naar de eerste plek geklommen in de B2C E-commerce Index. Deze index rangschikt de landen met ’s werelds beste e-commerce landschap.

De index, die is uitgebracht tijdens de United Nations Conference on Trade and Development(UNCTAD) neemt per land verschillende aspecten van het e-commerce landschap onder de loep, zoals bezorgmogelijkheden, de mate van veiligheid van internetservers en over welke betaaldiensten een land beschikt.

Online shoppers

Luxemburg, de nummer één van vorig jaar, is uit de top-10 gevallen wegens een terugval in de kwaliteit van bezorging. Nederland scoort dit jaar onder meer sterk op het gebied van beveiligde servers. Daarnaast heeft ons land één van de hoogste percentages van online shoppers ter wereld; 76 procent van de consumenten – ouder dan 15 jaar – shopt online. Daarnaast stelt het rapport dat bijna iedere volwassene in Nederland over een bankaccount beschikt, terwijl bijna iedere bank iDeal accepteert. Dit maakt het een populair betaalmiddel voor zowel consument als webwinkelier.

Singapore bezet dit jaar de tweede positie, gevolgd door Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. In totaal zijn dit jaar 151 markten onderzocht, vorig jaar waren dit er nog 144. Tijdens de eerste editie, in 2015, stond Nederland nog op de tweede plek, maar werd later ingehaald door Zwitserland en Noorwegen. Die laatste is nu terug te vinden op de vijfde plaats. Acht landen uit de top-10 komen uit Europa.