Twinkle | Digital Commerce

Nederland in wereldtop e-commerce markten

2017-10-09
1000565
  • [nieuws]
  • 1:01

Nederland biedt, op drie landen na, het beste e-commerce landschap op wereldniveau. Dat is de uitkomst van de nieuwste B2C E-commerce Index, uitgebracht tijdens de United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD).

Op Luxemburg, Zwitserland en Noorwegen na scoort Nederland volgens de ranglijst wereldwijd het best op het gebied van internetdekking, beveiligde internetservers, bezorgmogelijkheden en betaaldiensten. Onderzoekers bestudeerden 144 nationale markten voor de derde editie van de index; tijdens de eerste uitgave in 2015 stond Nederland zelfs op de tweede plaats.

Weinig creditcards, veel aankopen

Voor de huidige editie namen wetenschappers niet alleen creditcardbezit, maar elke vorm van een bankrekening mee als criterium. Dat viel ten gunste uit van Nederland, waar het creditcardgebruik relatief laag ligt, maar iDeal als populaire betaalmethode geldt, zo meldt het rapport. In ons land heeft vrijwel elke inwoner van 15 jaar of ouder een bankrekening, tegenover 12 procent creditcardtransacties. Van alle Nederlandse consumenten deed 79 procent in 2016 een online aankoop, volgens de publicatie. Dat zou het op vijf na hoogste aantal in Europa zijn.