Twinkle | Digital Commerce

Intertoys tijdelijk gestopt als online marktplaats

2018-12-03
1024512
  • [nieuws]
  • 1:10

Intertoys is tijdelijk gestopt met het faciliteren van een online marktplaats voor externe verkopers. De reden daarvoor is de recente overgang naar een nieuw webplatform.

Dat bevestigt woordvoerder Veerle Focke aan Twinkle. Het redesign, dat gepaard gaat met de lancering van een eigen loyaliteitsprogramma, komt voort uit het aflopen van ondersteuning door online organisatie Nextail, die binnenkort opgaat in Intertoys' voormalige moederbedrijf Blokker Holding.

Snel doorontwikkelen

'Nextail was verantwoordelijk voor de technische functionaliteiten van Intertoys.nl en de bijbehorende marktplaats, waarop externe leveranciers hun producten aanbieden', aldus de zegsvrouw. 'Nextail houdt eind dit jaar op te bestaan en daarom heeft Intertoys een eigen online platform ontwikkeld. Daarbij lag de focus eerst op het doorontwikkelen van de website en bijbehorende webshop met het eigen assortiment van Intertoys.'

Tijdelijk

Focke benadrukt dat er geen relatie is met de klachten over het prijsbeleid die ontstonden bij franchisenemers van de speelgoedketen, kort na lancering van de marktplaats. Er is dan ook geen sprake van een definitief einde van de constructie: het gaat slechts om een tijdelijke onderbreking.

'Het e-commerce-team van Intertoys heeft in korte tijd een heel nieuwe site mét webshop moeten bouwen. En dat is gelukt. De prioriteiten lagen zodoende daar, en niet bij de marktplaats. Die wordt in de toekomst opnieuw geëvalueerd.'