Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn op Thuisbezorgd.nl

2018-12-18
1024576
  • 1:22

Het is een samenwerking die een jaar of vijf geleden nog onvoorstelbaar leek, maar vanaf vandaag zijn producten van ’s lands grootste supermarktbedrijf te bestellen op Thuisbezorgd.nl.

Het gaat om artikelen van AH to go, om te beginnen rondom twee vestigingen van de gemaksformule in Amsterdam. Thuisbezorgd.nl, lange tijd alleen een makelaar tussen eters en restaurants, haalt de supermarktproducten zelf op om ze per elektrische fiets te bezorgen.

Maaltijdbezorgers

Deze week vertelde Wouter Kolk, topman van Ahold Delhaize in Europa, in het FD waar het met Albert Heijn naartoe moet. De marktleider ziet een terugval in het aantal winkelbezoeken en zet in op verse maaltijdbezorging en servicepunten voor thuisbezorging. Kok zei onder andere in onderhandeling te zijn met maaltijdbezorgers als Deliveroo en Thuisbezorgd.nl.

Gratis bezorgd

De samenwerking met Thuisbezorgd.nl bij de twee AH to go's is daar een eerste vrucht van. Uit het persbericht: ‘Er is een selectie gemaakt van de populairste producten uit het AH to go-assortiment waaronder soepen, poké bowls, vers belegde broodjes, salades, fruitsnacks en verse sappen. De producten worden met een e-bike opgehaald bij de AH to go in de Ferdinand Bolstraat of op het Waterlooplein en gratis bij de klant bezorgd. De samenwerking wordt over twee maanden geëvalueerd.’

Meer op stapel

Er komt snel meer aan, staat in de persverklaring: ‘Begin volgend jaar volgen vanuit Albert Heijn, waar AH to go onderdeel van is, meer initiatieven op het gebied van thuisbezorging.’

Lees ook:
* Albert Heijn trekt stekker uit Rappie (26 november 2018)
* Takeaway benadrukt eigen ambities op bezorggebied (10 oktober 2018)