Twinkle | Digital Commerce

Autoplatform Bynco wordt marktplaats

2018-11-08
1000562
  • 1:06

Autoverkoopplatform Bynco transformeert naar een marktplaats. Autoverkopers mogen zich vanaf nu aansluiten bij het online platform. Directeur Jeroen Veldman. 'Zo is voor hen e-commerce ineens heel bereikbaar geworden.'

Voor Bynco betekent die stap een groter aanbod, voor dealers een landelijk bereik voor online verkoop, soms zelfs de eerste stap daarnaartoe.

De primeur is voor dealer Van den Udenhout, dat aangeeft een groter bereik te wensen voor de verkoop van occasions. 'Bynco neemt voor ons alle taken uit handen wat betreft het online aanbieden en vermarkten van ons aanbod', zegt Jeroen Meijer, manager online sales bij de autohandelaar. 'Bynco's technische infrastructuur en organisatie is hier specifiek voor ontwikkeld, daar kunnen we zelf niet tegenop investeren.'

Online automarkt

Sinds twee jaar verkoopt Bynco tweedehands auto's online. Vorig jaar introduceerde het bedrijf een inruilservice en betaling bij aflevering. Consumenten die een auto aanschaffen via het online platform, kunnen veertien dagen proefrijden. Volgens Bynco zelf liggen retourpercentages erg laag en besluit 96 procent van de kopers de auto te houden.

Het wordt steeds drukker op de Nederlandse online markt voor auto's: zo is er kort ook CarNext.com, dat in occasions handelt; Mountox.com, dat eveneens dit jaar startte, biedt een overzicht van elektrische auto's.