Twinkle | Digital Commerce

Bynco pioniert met online only occasions

2017-05-28
1504845
  • [nieuws]
  • 1:03

Een tweedehands auto via iDeal betalen en dezelfde week thuisgeleverd krijgen. De start-up Bynco, die niet fysiek te bezoeken is, wil de verkoop van occasions via het internet transparanter en gemakkelijker maken.

Op Bynco.com, een initiatief van AutoBinck Group, staan ‘jonge’ occasions, die allemaal al een technische keuring hebben gehad. Onderhandelen over de prijs hoeft niet meer, want het bedrijf biedt een vaste aankoopprijs. ‘Geen extra rijklaarmaak- of afleverkosten en ook de 180 dagen garantie en het thuis afleveren is gewoon inclusief’, zegt general manager Jeroen Veldman.

Bedenktijd
De auto’s kunnen via iDeal betaald worden, waarna het bedrag op een ‘onafhankelijke derdengeldenrekening’ wordt geparkeerd. De koper krijgt vervolgens veertien dagen de tijd (herroepingsperiode) om de auto te proberen. Bevalt de occasion niet, dan wordt het bedrag teruggestort.

Levendige productomschrijving
‘Wij kunnen onze scherpe en eerlijke prijzen neerzetten, omdat we goed kunnen inkopen en geen dure showrooms hoeven te financieren van de opbrengst’, aldus Veldman. De auto’s worden alleen online aangeboden met 360-gradenfoto’s en een levendige omschrijving. ‘Niet alleen ieder krasje in de lak, maar zelfs de geur in de auto is gedocumenteerd’, vertelt Veldman.

Lees ook:
Autoverkopers moeten totaalprijzen communiceren (10-8-2016)