Twinkle | Digital Commerce

Mountox: elektrische-autovergelijker

2018-05-24
1000562
  • [interview]
  • 1:24

De massa gaat om puur economische redenen snel overstappen naar elektrisch rijden. Daar zijn de oprichters van Mountox van overtuigd: ‘De auto’s zijn in bijna elk opzicht beter en het scheelt de berijder bakken met geld.’

Mountox.com ziet zichzelf als het startpunt voor elektrisch rijden. Je kunt er elektrische auto’s tot in detail bekijken en vergelijken. Daarnaast biedt het platform een bespaarcalculator waarop iedereen direct zijn voordeel kan uitrekenen. ‘Dat kan oplopen tot duizenden euro’s’, meldt Maurice van der Ende, die het bedrijf startte met zijn broer Roel.

Totaalplaatje

‘De elektrische-automarkt groeit enorm. In 2025 is 90 procent van de nieuw verkochte auto’s elektrisch. Wij zijn nu de enige die het totaalplaatje bieden, met ook alle info over onder meer actieradius en oplaadtijden. De bespaarcalculator is uniek, en we spreken nieuwe doelgroepen aan, zoals mensen met zonnepanelen – elektrisch rijden op zonne-energie is nóg goedkoper.’ Consumenten kunnen via Mountox ook een proefrit aanvragen bij aangesloten dealers, of een leasecontract afsluiten.

Volledig elektrisch

Het platform onderscheidt zich volgens de oprichters van andere, doordat het zich alleen richt op volledig elektrische auto’s. ‘We willen de bezoeker bovendien een super user experience bieden door het zo simpel mogelijk te maken en de informatie op een leuke manier te tonen’, zegt Roel van der Ende, die onlangs afstudeerde in Werktuigbouwkunde. Mountox werkt nog hard aan de vindbaarheid op Google en gebruikt off- en online marketingstrategieën om zijn naamsbekendheid te vergroten.

Kolibrie

Het verdienmodel zit in commissies, die de heren na aankoop/lease ontvangen van aangesloten partners. ‘En wanneer de partners een verkoop genereren, ontvangen ze automatisch advertenties op de website. Een win-winsituatie’, aldus Van der Ende. En de naam Mountox? ‘We zochten een sexy en toch stoere naam en kwamen uit bij Mountox. Dat is toevallig ook het Griekse woord voor kolibrie. Een stille, snelle vogel, net als de elektrische auto …’