Twinkle | Digital Commerce

Thomas Cook mag geen kortingen van prijsvechters verbieden

2018-09-28
1000562
  • 0:57

Prijsvechters die reizen van touroperator Thomas Cook Nederland aanbieden, mogen deze met consumentenkorting aanbieden.

Dat blijkt uit een uitspraak van de Rechtbank Amsterdam, meldt De Telegraaf. De uitspraak komt nadat Prijsvrij een rechtszaak aanspande tegen Thomas Cook Nederland, omdat deze de prijsvechter verbood om zijn reizen tegen een lager consumententarief aan te bieden.

Daarop zei Thomas Cook het verkoopcontract met Prijsvrij op. Ten onrechte, zo oordeelt de rechtbank: vrije concurrentie moet kunnen. Thomas Cook gaat in beroep, meldt een woordvoerder tegen de krant. ‘Wij vinden dat er sprake is van een overeenkomst met één van onze boekingsagenten. Daarin staat duidelijk dat wij de reisprijzen bepalen.’

Ook D-reizen en VakantieXperts zijn door Prijsvrij aangeklaagd. Volgens de prijsvechter hebben zij Thomas Cook Nederland onder druk gezet om een concurrent uit te schakelen, ceo Don Kaspers van D-RT Group, het moederbedrijf van VakantieXerts en D/reizen, ontkent betrokken te zijn bij de zaak.

Prijzen gelijk

Enkele jaren geleden stelde Thomas Cook nog reizen uit het Vrij Uit- en Neckermann-portfolo gelijk in alle kanalen. Ook is het sindsdien voor externe verkooppartners niet meer toegestaan om lagere prijzen te rekenen voor de reizen.