Twinkle | Digital Commerce

Zara zet winkelvoorraad in bij online orders

2018-08-01
1000562
  • 1:03

Zara introduceert een nieuwe systeem waarbij het winkelvoorraad gaat inzetten om aan de vraag van online orders te voldoen.

Dat meldt The Wall Street Journal. De Spaanse retailer wil op die manier voorkomen dat consumenten, die via de webshop van Zara een order plaatsen, voor een virtueel leeg schap komen te staan.

De ship-to-store service geldt voor tweeduizend Zara-winkels. Als een product online niet meer te verkrijgenis, maar wel in een winkel in de buurt, dan wordt dat artikel vanuit de voorraad van die winkel alsnog direct geleverd. De Inditex-dochter hoopt drie voordelen te halen uit het nieuwe systeem: klanten krijgen een bestelling sneller als ze dichtbij de winkel wonen en fysieke winkels blijven relevanter online. Tegelijkertijd hoopt Zara op die manier zijn voorraad beter te managen. 'Dit is een enorme strategische stap voor ons, deze volledige voorraadintegratie van online en fysieke winkels', verklaarde ceo Pablo Isla van Inditex eerder.

Robots

Sinds enkele maanden zet de Spaanse retailer robots in bij enkele van zijn winkels om het groeiende aantal online orders te verwerken. Het succes van de click-and-collect-formule bij de winkelketen zorgt vaak voor lange wachtrijen bij de afhaalbalie. De robots zorgen ervoor dat de pakketjes aan de consument worden gegeven.