Twinkle | Digital Commerce

Google onderzoekt bezorgen met zelfrijdende busjes

2017-05-27
180101
  • 0:53

Google wil zelfrijdende bezorgbusjes ontwikkelen om pakketten sneller bij de consument te krijgen. De busjes bevatten kluisjes, die klanten op bezorglocaties kunnen openen met een pin-code.

Google heeft een patent aangevraagd voor zijn nieuwste initiatief. Volgens Quartz spreekt Google van een ‘autonomous delivery platform’ voor bezorgtrucks. De busjes worden, net als de zelfrijdende auto’s van de zoekgigant, voorzien van allerlei camera’s en sensoren om het overige verkeer in te schatten en te navigeren.

Unlock
Klanten wachten op verschillende locaties in de stad op hun bestelling, die opgeborgen zit in een kluisje. De order kan uit de kluis worden gehaald met behulp van een ontvangen pin-code of de creditcard.

Express en Wing
Het is nog niet duidelijk of Google zijn plannen ook gaat uitvoeren, maar de bezorgbusjes zijn een mooi vervolg op bestaande projecten als de zelfrijdende auto’s in drie Amerikaanse steden en Google’s eigen bezorgdienst Express. In 2017 wil het bedrijf daarnaast leveren via drones, onder de werknaam Project Wing.